неделя, 14 ноември 2010 г.

Ателието

Ателието се състои от две помещения и един навес, има  горен етаж който е склад. Постройката е на около деветдесет години и до преди тридесет е използвана за обор.
В началото беше само ентусиазъм и силната ни любов към това което правим. Всяка една работа реализирана в тези невзрачни помещения оставя следа и по някакъв начин тези груби стени започват да придобиват смисъла на Ателие.
АТЕЛИЕ  ЗА СЪЗДАВАНЕ - не просто пространство в което натрупваш умора, а мястото в което пристъпваш с мисълта, че ти си….. , че все още харесваш това което правиш и виждаш някакъв смисъл да работиш. Това усещане е някак егоистично , всъщност центъра на тази машина си ти самият. Когато се замислим как работим, как измисляме работите си на първо място се сещаме за фразата ”отивам в Ателието”. За нас думата Ателие е символ на  свобода, малко пространство в което се затваряш за дълго.
На кой  му пука за това какво мислим за собствената си работа, какъв е смисъла да анализираме неща които са ни ясни. Може би основната ни цел е да обърнем внимание на едно наистина любимо наше място в което се чувстваме добре и наистина изглеждаме в собствените си очи така както бихме искали. Просто си седим в ателието и си се харесваме такива каквито сме, просто защото това сме ние.   





Няма коментари:

Публикуване на коментар